adsense

jejaka kacak @ gadis cantek

Isnin, April 29, 2013

Atas permintaan blogger lain

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

entri kali ni ak nak stori pasal diri ak sendiri plak...sbb ramai yang bertanya,ak ni siapa sebenarnya?lelaki atau perempuan?macam mana rupa ak?hensem ke idak?cantik ke?kurang upaya ke?macam2 benda yang pasti terlintas bila korang baca post dan komen2 ak...

ok...cukup dengan intro yang da panjang...so,let u know bout me a little2 la...x ble banyak2...nanti korang xmo datang sini da...bair korang ada rasa ingin tahu dan kenali ak :D baru best...baru la kita bole jadi kawan dunia akhirat :D

let me start it :
my name is ahmad shafawi...just call me awi...around the world wide web (www) im using imprezaawie as my webname...its cause i love a car name impreza that belong to Subaru :D its a nice n fast car,but not fast enough to race with other type of car such as ferrari or the best n fastest this day is Buggati Veyron with top speed can reach 422 km/hour...so,you know how fast it can go rite?hahahahhahahah...and its my dream to buy Subaru Impreza in da future :D so,ill combine it to be imprezaawie as u know me before :D now u know wat to call me,rite?
itu pasal nama ak...sori la bahasa inggeris ak teruk...ak dalam proses belajar lagi ni...grammar smua tunggang langgang...betul x?tp yang penting ak berusaha untuk belajar....hik3...seterusnya kita cite la pasal ak serba sedikit...untuk part yang bawah ni ak cite dengan se simple mungkin utk tidak buat korang bosan....ok?so,mari terjah :P
ak ni bekas pelajar UiTM Seri Iskandar Perak dalam jurusan Diploma Sains Komputer...so,skung ak ni jadi freelancer la...ak ni anak kelima dari enam beradik dan ak bole di katakan manja...dan mmg lumrah...
selain dari tu,ak ni orang Perak...mmg dari kecik ak di lahirkan di Kg Pengkalan Pegoh, Ipoh, Perak dan teruskan pembelajaran ak di sini sejak dari tadika sampai la ke alam universiti....dan ak masih menetap di Perak hingga sekarang dan ak ANAK JATI PERAK :D aku sayang negeri ak :P 
skung sal gambar2 ni plak...act,ak ni suka snap gambar...ak snap je gambar sendiri...even my skill just simple n basic but i appreciate it a lot...i keep studying and practicing and also find a mentor to teach me about photography...

if u want to know more and want to be my friend just follow or add me at fb or twitter or g+ or youtube or tagged or anywhare u can find me as IMPREZAAWIE :D

tambahan : 

-kalo korang berminat nak berniaga,ak bole ajar :D
-kalo nak tau pasal komputer,ak bole tolong ajar juga
-kalo ad sebarang pertanyaan dan perlukan bantuan,roger2 je ak...insyaallah,ak akan tolong sedaya yang mungkin...

dan...ak gemarkan ayat di bawah ni :

aku di lahirkan sebagai ISLAM dan MELAYU yang tinggal di negara bernama MALAYSIA...

ALLAH tuhan ku,ISLAM agama ku,RASULULLAH mentor ku,QURAN kitab bacaan ku,SUNNAH ikutan ku,MELAYU bangsa ku,MALAYSIA tanah tumpah darah ku dan UMAT ISLAM seluruhnya SUADARA2 ku...

wassalam
yang ikhlas,
shafawi dzulkefli

ok...skung masa utk contest :D

tugas korang mudah je...
korang da baca kisah ak dari mula sampai habis,so korang kena kasi tau pendapat korang kat ruang komen di bawah....komen terbaik dan memberangsangkan akan di berikan hadiah :D tiada spam dan tidak bole tiru ayat blogger lain :D yang paling penting idea mestilah segar dan baru dan menarik juga :) pemenang akan di pilih oleh ak sendiri bila aku rasa nak pilih...dan tiada limit untuk korang post komen...selagi korang mampu utk komen,tinggalkn komen...mudah bukan?

so,apa tunggu lagi,sebarkan perkara ini dan sertailah contest mudah ini...

maka,tamat cite sal contest :D itu saje tugas korang...xperlu nak susah2 buat entri or pape2 la...ni paling senang dan mudah yang penah di buat blogger...mungkin pernah orang lain buat...tp jarang...so,ak nak buat...kalo nak join silakan,x mahu x pe...ni pilihan kita...hak kita :D

sudah panjang betul ak tulis,tapi muka ak tetap korang tak tau kn?so,kat bawah ni la gambar2 ak :D






kalo korang nak tgk lebih banyak gambar,nanti ak upload ye...xmo la banyak2...kesian korang nanti lambat nak buffer plak...hik3...okay...bye2 :D 

Sabtu, April 27, 2013

Entri selepas subuh

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

setelah berhari2 tak update blog,pagi ni nak update sal perkara terbaik yg bole kita lakukan selepas subuh...

selalunya,kebanyakan orang yang bangun untuk subuh akan terus ke katil untuk sambung tidur...kerna hari ni adalah hari bercuti dan tidak perlu ke tempat kerja...tp dengan melakukan perkara tersebut,kita telah menutup pintu rezeki pada hari ini...itu sangat2 bahaya...

jadi,jika kita nak luangkan masa di pagi hari selepas subuh seeloknya kita amalkan perkara berikut :

sarapan
senaman
baca quran
baca hadis
baca buku@novel
dengar motivasi di televisyen
baca al mathurat

so,utk entri kali ni ak akan sentuh perkara yang baik di lakukan selepas subuh iaitu membaca Al Mathurat

korang tahu tak Al Mathurat tu apa?ak rasa ad yang tahu dan ada yang tak...Al Mathurat ini adalah amalam seorang ulama yang bernama Hassan Al Banna...beliaulah yang telah menyusun Al 
Mathurat ini...untuk kisah lebih lanjut boleh la di google atau klik sini

ok,dari link yg ak bagi tu korang akan terus ke google search pasal Al Mathurat ni...dalam tu gak dia akan bagi link ke video Al Mathurat di Youtube...tapi di sebabkan pagi ni ak baik hati,ak masukkan sekali video tu ke sini :D

haaa...ni la dia video Al Mathurat yang di ambil dari Youtube...so,kalo korang nak dengar klik je play...suara yang baca ni mmg sangat sedap dan merdu...dan ak cuba juga ikut suara dia,tp x bole...itu la special suara kita ni...susah nak di tiru bulat2...kalo bole tiru tu kira dia ad kelebihan dan nikmat tambahan yg di kurniakan Allah :D

ak tau...video ni xde tulisan ayat2 yang di bacakan?kesian korang kn...mesti terkapai2 nak baca...pastu mesti korang nak tau gak yang mana dia baca...betul x bacaan korang...ak faham sangat la...so,di sebabkan pagi ni ak rasa sangat2 indah,ak un berikan korang link untuk tgk ayat2 dan tulisan dalam arab apa yang di baca...


sebenarnya...Al Mathurat dalam video ini adalah yang pendek...Al Mathurat ni ada 2,panjang dan pendek...yang pendek ni mudah skit dan tak makan masa yg lama...sekadar 15 minit ke 20 minit....tp utk yang panjang berkemungkinan memakan masa 30 minit ke 50 minit...

Al Mathurat juga bole di lakukan pada waktu petang selepas solat Asar...ini kerana Al Mathurat berfungsi sebagai pembuka rezeki dan menghalang kita dari malapetaka atau sebarang bahaya....insyaallah dengan izin dari Nya...untuk lakukan Al Mathurat pada waktu petang,hanya perlu menukar beberapa ayat tertentu di dalam Al Mathurat...di bawah ini adalah penerangan yg ak copypaste je dari video youtube di atas tu...

al mathurat kecil, wazifah sughra lengkap.. kandungan yang telah dinomborkan berdasarkan video 1 demi 1 yang telah saya muatkan dahulunya sebelum ini adalah zikir yang telah diringkaskan dari wazifah kubra.. jika anda lihat pada no 22a) "asbahna..." maka nya zikir ini saya muatkan khas untuk wirid pagi hari iaitu selepas solat subuh.. maka saya akan muat naik wazifah kubra untuk yang sore / petang iaitu wirid selepas solat asar.. kita hanya perlu tukar yang bernombor no22a) "asbahna" itu kepada no22b) "amsaina" jika ingin mahu zikir sughra selepas solat asar

jadi,apa tunggu lagi,mari kita sama2 amalkan Al Mathurat ni...pagi dan petang,isnin hingga ahad...terbaik ni...kalo x amal rugi tau...jadi,jangan lepaskn peluang yang ad :D

jadi,ayuh berubah!

sekian...
wassalam :D

semoga Allah merahmati kalian semua 

Ahad, April 21, 2013

Mencari geng untuk buat Giveaway

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

entri kali ni xbrape menarik sangat...dan yang paling penting orang akan kata 'nampak terdesak'...act bukan ak terdesak mana un...ak just nak mencari geng utk giveaway bagi memeriahkan lagi giveaway yang ak nak anjurkan...

kalo ad yang xmahu jadi geng pengajur,tp berminat nak jadi sponsor un bole juga...dialu2kan kehadiran geng penganjur dan sponsor...

kalo korang nak mencari geng untuk giveaway korang pun ak ok je...nak jadi panganjur kecil ke,besar ke...mana2 pun bole...kalo nak minta ak jadi sponsor pun ok juga...kalo ad rezki ak sponsor la sumting :D insyaallah...

rasanya itu je...sekian..

wassalam

Kemalangan Tragis Lebuhraya Persekutuan - 21 April 2013

Salam...korang tgk video je cukup...malas cakap banyak...
lain2 info bole tgk kat ohtidak...ad link di video youtube...



Sabtu, April 20, 2013

Review Movie : Oblivion

Assalamualaikum dan salam sejahtera

kali ni movie yang ak nak review ni ak tengok kat wayang dengan tiket percuma yang ak terima...hoooyeahh...syukur alhamdulillah menang tiket wayang ni...dapat juga la ak tengok wayang preee...bukan slalu dapat camni an?tul x...hahahaha...



kat atas ni poster cite ni dan seperti yang korang nampak,pelakon utama aka HERO adalah TOM CRUISE...lakonan dia dalam mana2 cite x di sangkal lagi,mmg hebat dan sentiasa mendapat perhatian ramai...dia ni lebih kurang LEONARDO de CAPRIO...bezanya sorang menang anugerah,sorang x...hahahaha...korang tau kn pasal perkara ni?ahaks...kalo x tau search la ye...kalo malas nanti2 ak stori lain...

so,jom kita ketahui serba sedikit tentang cite ni...act cite ni cite pasal masa hadapan...apa yang berlaku di masa hadapan...dan dalam ni musuh yang manusia tempuhi sebenarnya hanyalah sebuah ROBOT yang bijak tetapi kita tidak akan tahu sehinggalah cerita ini da hampir sampai ke penghujung...kalo x silap ak 20 minit before habis kita baru tahu yang dia bekerja bawah arahan ROBOT yang duduk di sebuah pusat kawalan yang bernama TET...

kat atas ni la tet utama yg berikan arahan...act ni kat dalam TET tu...kira main brain la ni....badan dia punya gambar xde lam tenet,so,xdapat la ak nak tunjukkan...sori...

bila cakap pasal cite masa hadapan,pastinya banyak benda2 yang mengkagumkan penonton...korang nak tengok technologi yg di ciptakn untuk cite ni?jom kita tengok skit pe yg menarik tu...
ni helikopter...menarik...dalam heli ni ad motor,ad tenaga@bateri extra untuk drone...ad kit2 untuk repair drone

ni drone...dia ad banyak...dan akan bunuh apa saja yang bergerak dan mengancam nya...drone hanya kenal TOM CRUISE aka JACK...menarik x?

ni rumah aka menara dan helikopter

haaaa...tengok rumah dia camne?cam terapung an?act ak x pasti terapung ke idak...sbb dia ad sokongan tiang kebawah...x silapnya tiang ke bawah tu terima tenaga dari bumi...


ni plak dalam rumah aka menara...wanita ni adalah pasangan JACK dalam cite ni...dia menjadi tulang belakang JACK dalam melakukan tugas sebagai MEKANIK DRONE...

ni ha komputer dia dari atas...smua touch screen je...kalo ak dapat komputer camni,mesti best gila...

haaa...apa pendapat korang pasal teknologi dalam cite ni...menarik x?hebat?owsem?macam2 yang kita rasakan bukan?itulah namanya inovasi...walau benda2 yang di tunjukkan dalam cite ni ad yang da wujud dan ad yang masih tidak mampu kita lakukan sekarang...tp insyaallah benda2 ni smua dapat di cipta...mungkin bukan sekarang...tp yang pasti ianya mungkin....

berbalik kepada cite ni...TOM CRUISE aka JACK di tugaskan di bumi sebagai MEKANIK DRONE bersama seorang wanita...mereka ni merupakan ANGKASAWAN Amerika dan mereka sebenarnya ramai...tp hanya mereka berdua di gunakan dalam MISI PEMBERSIHAN BUMI yang di ketuai oleh TET...mereka ni terima arahan dari TET setiap pagi...dan setiap pagi jugalah kerja mereka berjalan sehingga sampai waktu sebelum malam...bila malam tiada aktiviti PEMBERSIHAN di lakukan...jadi,waktu tu memang di bumi banyaklah pemangsa....mereka gelar watak jahat sementara dalam cite ni sebagai PEMANGSA...DRONE di tugaskan membunuh semua PEMANGSA dan BENDA HIDUP...sangat kejam sebenarnya...

untuk pengetahuan korang,pemangsa adalah MANUSIA yang terselamat dari serangan TET...seperti yang ak beritahu awal tadi,TET merupakan watak JAHAT UTAMA dan TET adalah DALANG di sebalik kemusanahan bumi dan dia juga yang menghantar KREW PEMBERSIHAN ke bumi dan juga yang mengawal DRONE...

korang tahu tak DRONE juga menyerang PEREMPUAN yang bersama dengan JACK *perempuan yg tinggal ngan dia di rumah@menara...korang nak tau sbb pe?sbb DRONE hanya kenal JACK sorang je...yang menambahkan kemenarikan cite ni ialah bila mana JACK hanya di benarkan terbang dan melakukan PEMBERSIHAN di kawasan yang ditentukan sahaja...dan ada kawasan yang TET gelar sebagai kawansan RADIASI...sedangkan kawasan tu xde berlaku sebarang RADIASI un...korang x pelik ke macam tu?

so,1 masa JACK terlepas dari kawasan tu...dan nak tau pe yg dia temui?dia temui dia lagi 1 dan ad menara lagi 1 juga teman serumah dia un ad lagi 1 dan segalanya sama macam dia yang asal...dan dia baru sedar yang semuanya tipu...TET telah menipu JACK...terbaik...robot tipu manusia...hahahah...

act sebelum JACK bertemu dengan KEMBARnya...dia telah bertemu dengan pemangsa@manusia yang masih hidup selepas serangan TET...dan manusia yang jadi leader dalam cite ni ialah MORGAN FREEMAN...dia la yang telah menyedarkan JACK akan perkara sebenar yang berlaku...

korang nak tau tak yang sebenarnya JACK,teman serumahnya ADA BANYAK...mereka di KLON kn dan di tugaskn di tempat2 tertentu untuk menjalankan proses PEMBERSIHAN...semua JACK tidak tahu akan 1 sama lain dan tidak akan melanggar arahan...kecuali JACK yang jadi HERO ni la...dalam cite ni nanti dia akan tunjuk korang dalam TET tu ada apa....dan waktu tu la yang di tunjukkan DRONE2 kat dinding dalam TET dan KLON2 JACK dan teman serumahnya...mmg banyak...sbb setiap JACK hanya ditugaskan selama 2 minggu...dan setiap 2 minggu akan digantikan dengan JACK yang baru...hahahahah...merapu skit cite ni...tp tu la hakikat dalam cite ni...

ak rasa da tersangat panjang ak cerita tentang cite ni...ak rasa lebih baik korang tengok cite ni...sbb cite ni mmg terbaik...ak kasi 7.8/10 markah untuk cite ni...

kalo korang rasa x mo tengok kat wayang,korang tunggulah keluar di tenet ni...pastu download n tengok...sbb bukan susah nak cari dan downlaod cite2 orang putih ni...lain la cite melayu...

sekian...
wassalam

p/s : contest menang tiket Marvel Iron Man 3 bakal di adakan x lama lagi :D

Entri lepas Subuh

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

apa khabar semua?harap korang sihat dan bahagia bersama orang tersayang...

hari ni 20hb April 2013...hari ini juga merupakan hari penamaan Calon Bertanding Bagi Pilihan Raya Umum ke 13...walaubagaimana pun senarai calon yang bertanding telah di keluarkan lebih awal bagi semua parti, cuma pada hari ini nama2 calon yang bertanding akan di siarkan secara lebih rasmi.

jadi,kepada yang masih tidak tahu siapa calon yang bertanding di tempat anda boleh la tengok dari mana2 sumber....sbb rasanya mesti akan kuar tv,surat khabar,laman2 sosial dan seluruh internet pasal perkara ni...ini kerana PRU merupakan perkara yang berlaku 5 tahun sekali...jadi,semua benda yang ad di Msia di gunakan sebaik mungkin....hahahahaha...

dalam PRU,x kira la korang pilih parti mana un,tp pandai2 la jaga perangai tu...jangan la berperangai seperti budak2...bergadoh sana sini,tuduh sana,tuduh sini,caci sana sini,maki hamun...merepek la semua ni...ad pulak yang perangai lagi teruk dari budak kecik...siap bole di gelar bagai setan kecik...macam tu la istilah terbaik utk orang2 yang cuba menjadi batu api dan memecah belahkan rakyat Msia sekaliannya...


kalo nak berkempen sekali pun,berkempen la sebaik mungkin,jangan libatkan perkara2 negatif ni...buat malu je budak2 pandang,kita semua da besar...hanya orang yang berumur 21 tahun ke atas je bole join PRU ni...21 TAHUN...bukan nya umur 12 tahun...21,21...da tua!!!!!!!!!!!bukan nya BAYI,KANAK2 mahupun REMAJA...tapi da masuk peringkat DEWASA...ak x tau nak kasi tau korang camne...tp tu la hakikatnya...umur je da besar,tp otak semua macam KARTUN...tp bila budak2 tengok kartun kata cite bodoh la,apa la...haaa...ni sekarang,orang DEWASA pulak buat perangai MACAM KARTUN...ish3...mmg lucu bila di fikirkan...tp tu la hakikat sebenar kebanyakan RAKYAT MSIA....

ak malas nak cakap banyak pas subuh camni...just fikir tu un da cukup yang kita ni da DEWASA bukan KANAK2...

sekian
wassalam


Jumaat, April 19, 2013

1 hari tanpa update

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

entri kali ni xde la apa sangat...just sbgai opening entri utk entri2 seterusnya je...

hari ni hari Jumaat dan hari ni juga Hari Keputeraan Sultan Perak...

selamat menyambut hari Keputeraan Sultan Perak kepada semua rakyat Perak...x sangka da berumur da dia..tapi masih tetap KACAK dan BERGAYA...korang xpercaya?tgk gambar bawah ni...

hensem x?ni la Sultan Perak,sultan kesukaan kami rakyat Perak :Dkalo bapak hensem,anak mesti hensem kn?korang smua mesti kenalkn anak dia ni?anak dia kan kacak,hebat,bijak,menawan...kira perfect la..tambah2 lagi anak sultan...lagi la howt...ni bukan cite sal anak dia...so kita tolak tepi sal anak dia...hik3...maafkan hamba Raja Nazrin Shah...bukan niat xnak cite sini...tp hari ni hari bahagia Ayahanda Tuanku...jadi,kita stori sal Tuanku nanti ye :D insyaallah


ni la logo negeri perak dan bendera nya...walaupun simple,tp membawa beribu makna bagi kami rakyat perak...simple is the perfect one...dan yg paling penting...PERAK NOMBOR SATU...

terbaik...itulah negeri ak,tempat lahir ku...dan mungkin juga tempat tumpah darah ku...ak harap sangat yang ak xkan keluar dari perak...dan akan terus berada dalam perak dan majukan perak...insyaallah...

ni antara banner lain dari dalam internet...menarik juga dia punya pangkat an?terbaik!
kat bawah ni pula gambar Tuanku dengan Isteri beliau...tetap segak :D

rasanya tu je berkaitan Sultan Perak...

so,kepada rakyat perak sekalian,gunakan waktu cuti ini sebaik mungkin...habiskan masa ini bersama keluarga tercinta tidak kira jika kita banyak kerja,utamakn keluarga...tanpa keluarga siapalah kita...dan ingatlah...waktu cuti ni la nak rehatkan diri,minda,jiwa,iman,perasaan,nafsu dan segala2 nya...dengan merehatkan smua perkara ni,kita dapat menghindarkn diri dari melakukan perkara2 yang buruk dan tidak baik....insyaallah...

sekian dari ak untuk pagi ni..
wassalam :D

Rabu, April 17, 2013

Revie Movie : G I Joe Retaliation

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

hari ni ak nak review skit sal cite yg terbaik bagi ak...apa lagi kalo bukan GI Joe 2,sambungan untuk GI Joe yg sblum ni di mana banyak persoalan yg timbul,seperti GI Joe pertama tu macam tiada kesudahan...so,untuk yang kali ni,smua soalan itu terjawab juga akhirnya...malangnya ada hero yg mati kali ni...

kat bawah ni poster cite GI Joe Retaliation 
 smart x poster dia?smart gak an...terbaik...siap tunjuk 2 team berbeza...tu yg buat tambah menarik....mesti korang kata apa bukti ak tengok an?so,ak tunjuk la tiket nye...


haaa..tu ad tiket tu...xkan x percaya lagi kut?ish3...camne nak wat caya lagi ak un x tau la...so...ok la kut dengna bukti yg ad dari xde langsung...act,tgk da lama da,cua baru berkesempatan nak update je..ahaks...

tp an,cite ni x menarik sbb kurangnya bantuan dari pakar yang hebat...tau ke sape pakar hebat tu?haaa...ni ha IMAX...mereka pakar dalam pemancaran movie terbaiklah...bawah ni logo diorg...

walopun cite ni x di tayangkn dengan IMAX,tapi ak masih berpuas hati kerana mereka gunakan bantuan dari Dolby Digital...so,sound dia mmg terbaik...ou...x adil tunjuk logo IMAX je...ni ak kasi logo DD gak..

hahahahaha...terbaik x?tu la pasal...kalo x terbaik,ak x share la benda camni...

berbalik pada cite ni...cite ni mmg terbaik...dengan kehadiran The Rock menambahkan lagi kegempakan cite ni...dan penambahan watak lain juga menyeri dan menghangatkan lagi keadaan dalam cite yg simple tapi terbaik...

dalam cite ni gak banyak guna teknologi2 power bagi ak...bukan pe...motor bole tukar jadi bomb la...bukan nya bom meletup camtu je...kira jadi cam roket...pastu ada kelip2(kunang2) elektonik yg mana bole jadi bom bila tekan alat kawalan jauhnya...pastu ad mcam2 lagi la...kiranya kalo korang peminat teknologi mesti korang teruja macam ak time tengok cite ni...

sies ak kata,cite ni mmg terbaik dan ak berikan 7.5/10 markah utk cite ni...yeah..cukup la tu..xley banyak2...sbb cite ni masih ad kekurangan dari bberapa segi yg ak malas la nak share...sbb x best un share benda buruk....hohohoho...

bercakap tentang movie nie...ak baru teringat sumting...ak akan adakn giveaway untuk beri korang tiket wayang percuma tayangan cite Marvel Iron Man 3 yang bakal menerjah pawagam berdekatan korang tak lama lagi...x silap ak pada 25 April ini...

jadi kepada peminat Marvel Iron Man 3,jangan lepaskan peluang untuk memenangi tiket wayang dengan menyertai giveaway yang bakal diadakan tak lama lagi...insyaallah...

sekian dari ak...
wassalam

Entri tengah pagi buta

Assalamualaikum dan salam sejahtera

hahahaha...hari ni ak tido lewat lagi...mesti kena marah ngan famili camni...da janji x tido lewat...tp buat gak...

bukan pe,tetibe over xcited...tu yg xley tido...tambah2 lipas banyak plak...hari berangin siap ngan puting beliung...terus jadi takut nak lelap...ad gak prasaan nak tido...tp tu la...takut...walau ak sorang laki,ak takut juga kalo angin kuat,kalo jadi apa2 kn susah...

skung ni lapar lak...so,kena la masak skit...untuk alas perut yg lapar ni...hum...pe nak masak ek?hum...nak masak megi kari + telor...mesti best...makan panas2 ngan air sejuk...nyum3...korang nak ke?hik3..

rasanya waktu camni xley update panjang2...idea kurang...ahaks...makan lu...nanti update lain plak...haish...

bye2..
wassalam...

Isnin, April 15, 2013

Anda perlukan sponsor contes@giveaways@segmen ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

terima kasih kerana sudi membaca entri kali ini...

so,korang sendiri dapat taukan entri kali ni berkisar pasal apa dengan baca tajuk je?betul x?eh...masih x faham lagi?masih tertanya2?takpe2...

act,tgh baik hati nak jadi sponosr hadiah utk sebarang contest@giveaway@segmen...x kesah la kecil ke besar ke...nak jadi sponsor gak...hik3...

so,kalo berminat nak mencari sponsor..just tinggalkn komen ye...

sekian...
wasalam...

Entri Petang : Nice move

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

entri kali ni xde pe sangat...saje nak update blog petang2 ni...walaupun nak dekat maghrib da...tp masih di kira petang...

waktu2 camni tidak di galakkan berada di luar rumah,ini kerana syaitan mula berkeliaran dan bertempiaran lari untuk mengelak azan...ad juga syaitan waktu ni mengganggu manusia...kerana waktu ini adalah waktu peralihan masa untuk syaitan...kira time ni time diorg plak la...so,hati2 waktu2 camni...

lagi 1,kalo drive waktu ni,di galakkn berhenti...sbb waktu ni gak syaitan suka mengaburi mata kita dengan pelbagai perkara...tu yg bole sbb kn xcident...so,beringatlah ye...

rasanya malas nak cakap panjang2 untuk entri camni...apa yg nice move sbenarnya adalah berkaitn ngan game yg ak main...xde la pe sgt...juga ak da pandai main da skung ni...level un da tinggi...yeah...thanks pada pak cik sedara ak yg banyak membantu...hhohohoh...

sekian...
wassalam...


Entri Subuh

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

entri kali ini simple saje...berkongsi sedikit sebanyak perkara berkaitan subuh...

subuh adalah di mana waktu sblum matahari terbit sehingga matahari terbit sedikit...dan waktu subuh adalah waktu terbaik untuk bangun dari tidur dan membersih@menyucikan diri...

ini kerana air yang sejuk apabila mengenai badan dari kaki hingga ke kepala,dapat mengeluarkan panas dari dalam badan secara perlahan dan teratur.ini di buktikan dengan pengalaman dan kajian yang di buat  oleh ilmuan Islam dan barat...

pada waktu subuh juga ada aura yang baik untuk diri kita...untuk perkara tu,akan di terangkan lebih lanjut dalam entri akan datang....

pada waktu subuhnya berlakunya peralihan masa,perubahan suhu,keadaan,aura dan macam2 lagi...waktu subuh juga di katakan waktu di mana syaitan dan hantu lari mencari tempat perlindungan kerana waktu ini berlakunya perubahan aura...perkara ini akan di bincangkn lebih lanjut di entri lain...

untuk pengetahuan semua,waktu subuh adalah waktu terbaik untuk kita bangun kerana kita boleh bersiap untuk ketempat kerja...yea...kui3...

xmo la merepek pagi2 ni...rasanya cukup stakat ini...insyaallah,ada masa akan di ceritakan lagi mengenai subuh yang menarik ini...

sekian...
wassalam...

Ahad, April 14, 2013

Review game : Eudemons Online

Assalamualaikum dan salah sejahtera...


entri kali ni ak nak cite skit sal game online yg ak main...game ni boleh tahan gak susah nya...dia macam game online lain...ad banyak quest@mission@fight@event...so,korang kena rajin main game ni...kalo tidak banyak la yg korang akan terlepas...macam ak ni ha...ak ni malas skit nak main game ni...bukan pe,laptop ak da la slow skit....tambah plak ngan internet connection yg fair je...so,mmg menjadi 1 masalah bagi ak nak main game online...sblum ak nak main game online,ak kena tutup smua program x penting pastu baru bole buka game online...begitulah kesusahan yg di hadapi ak...kesian kn?

ok...cukup stakat itu opening nye...skung ni nak cite sal ak start game ni...dulu bapa sedara ak yg ajak main game ni...tp time tu ak masih bz...mmg x la nak main game macam ni...so,bila da lama2 dia ajak...ak rasa cam kesian un ad...bukan takat sian je,tetibe rasa nak join...tu yg ak amik inisiatif mendownload game ni...bila ak da download...ak install restart pastu buat akaun,then login terus main...bila first main tu dia ada la kasi tutorial skit...tp x membantu sgt la...then bila ak da tau camne nak serang binatang ak terus cari binatang then leveling...bila time leveling tu macam2 la cahaya kuar...ak x faham pun pasal smua tu...ak buat x tau je...sampai ak da level 21 ak berhenti main...sbb ak rasa cam xde pe sgt game ni...bosan gak la ak rasa...then bila da petang,bapa sedara ak kol,dia kata jom la main,jumpa dia kat teleporter...ak pun pe lagi,on game balik login terus main...bila jumpa dia mmg tekejut la...dia punya lvl tinggi...tak adil sungguh ak rasa...tp xpe...dia da main lama...da 2 tahun dia main...ak ni,baru main hari tu je...kira first day baru...so,standard la kalo ak ni lemah...bila da jumpa dia,dia bawa la ak jalan2...dia g tau itu ini sal game ni...waktu tu ak start rasa best la main...sbb da tau serba sedikit...bila da lama kira sampai malam da...mata ak mmg sakit gila la...da lama kut x main game lama2 camtu...tu dia out,ak un out gak...penat tahab gaban...pastu ak stop main sampai la tadi(sabtu,13april) ak main balik sebab bapa sedara ak datang rumah...kat rumah lagi banyak benda dia ajor kat ak...agak menarik la...

done...tu pasal ak bole terjebak...skung ni pendapat ak tentang game ni...game ni terbaik juga...cuma kelemahan dia ad la beberapa part...part yg ak rasa kurang best bila kamera dia x bole nak gerak...kamera statik dari 1 sudut je...so,kita x ble la nak tgk2 character sgt...cuma boleh zoom in or out je...part yg x best lagi tu,skill dia...skill dia cam x banyak sangat pastu tempat nak letak skill as hotkey x banyak gak...ad limit...jadi,kurang membantu la kalo camtu...bukan pe,dalam game ni monster un ad skill sendiri...kita gak kena control skill diorg...so,kalo skill kita n skill monster nak letak tempat hotkey yg skit,mmg susah la...jadi kita kena pilih yang paling terbaik dari yg terbaik je...part lain yg ak x suka sbb dia punya barang banyak kena beli pakai point...udah la point kena beli pakai duit betul (RM) pastu kita kasi topup kat character kita dalam game...pastu baru bole beli benda2 power lam game...tu yg buat ak rasa kurang senang ngan game online...part lain nya,game ni mmg banyak kerenah skit...macam2 kena buat....itu dan ini...di sinilah cabaran yg ad lam game ni...walaubagaimana un,ianya tetap 1 cara terbaik mencabar pemain game ni...so,part ni x teruk sgt bagi ak...dan part paling best iaitu LAG@HANG...paling terbaik...ak asyik kena je...tp ak sabar je...sbb game ni un x perlukan connection tnet yg kuat...so,ak bernasib baik la...dan ak x penah putus2 lagi slama ak main...kecuali bila modem wifi di tutup or xde letrik...kui3...

rasanya cukuplah setakat ni saje review ak sal game ni...kat bawah ni ak share screenshot character ak lam game ni...walau x kuat mana...tp ok la....

x menarik kn?ye la...smua barang basic je...duit xde...kah3...nanti ad duit ak kasi upgrade ini character...insyaallah...

sekian...
wassalam...


Sabtu, April 13, 2013

Mega Topup Giveaway by Incik B & SS

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

kali ni giveaway mudah je...like,follow,tempek banner...so,meh la join...walo da lambat...kita meriahkn lagi GA ni pe salahnya kn?

hohohoho...simplekan?so,kalo nak join klik la banner yg ad ye...
sekian...
wassalam

Segmen Blogwalking 24 Jam by Emas Putih

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

pagi ni nak join segmen dari emas putih...simple segmen dari dia...

hebat x?segmen blogwalking 24 hours tu...terbaik dari emas putih...bukan senang nak buat o....kalo korang nak join klik je banner kat atas tu...mudah bukan?jom la join skali...kita kasi emas putih penat...kui3...

sekian..
wassalam...

Selamat pagi dunia

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

rasanya pagi2 camni mana ad orang rajin nak baca blog update orang lain kn?kalo ad pun bagi orang yg x tido cam ak ni ha...ye la kut...

haaa...orang kata,update blog pagi2 camni bagus...senang dapat followers or kawan...dan paling best murah rezki kata orang...sama la macam pagi2 kita sapa orang lalu lalang,x un jumpa2 orang kat warung ke pe ke...tp tu smua hanya kata2 dari yg berpengalaman...idak la pulak taunya kesahihan pasal perkara camni...

cukuplah rasanya coleteh pendek di pagi hari ni bagi buka hari yang indah pagi sabtu ni...hhoohoh...

sekian...
wassalam...

SEGMEN : LIKE FOLOW LIKE FOLLOW SAMPAI JADI TERKENAL

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

kali ni ak join lagi segmen best...nak kasi femes punya pasal...join la an..kui3...ak da tahap malas gila nak taip malam ni...so ak ambik inisiatif kopipaste je...hahaha...cara mudah dan utk kegunaan blogger malas macam ak ni...pe pun,segmen mmg terbaik,kalo x join mmg rugi la bro n sis oit...so,lets join!


Assalamualaikum..

Ini segmen kedua saya.. Jom sertai nye.. 
Click Banner untuk join.. :-)



  • Segmen ini dibuat untuk mengenali blogger yang mempunyai fanpage !!
  • Segmen ini dibuat agar blogger yang mempunyai fanpage dapat di KESAN !!
  • Segmen ini juga dibuat agar mereka yang kurang followers tu dapat tingkatkan lagi followers mereka ! Jom sama sama bantu mereka.. ( Even folowers aku tak ramai mane pun ) :-(((((

Syarat:-
  1. Blog saya mesti korang kena FOLLOW. (Yang dah follow, boleh tengok syarat kedua)
  2. WAJIB LIKE fanpage saya Oriana's Vanila Blog AMORE 
  3. Buat entry"SEGMEN : LIKE FOLOW LIKE FOLLOW SAMPAI JADI TERKENAL"
  4. Sila tinggalkan link FANPAGE dan link BLOG korang kat kotak komen.. ( Senang untuk aku follow dan like ).. Kepada yang buka bisnes shopping online, korang juga boleh tinggalkan link bisnes korang  kt kotak komen.. :-)
  5. Aku akan entry kan link fanpage dan blog korang dan korang WAJIB follow juga like mereka yang sertai segmen ini..
  6. Segmen ini akan berjalan selama SEBULAN.. Dari 12/04/2013 until 12/04/2013..


Mudah sahaja kan syarat syaratnye..
Tunggu apa lagi,, jom ramai ramai join..
InsyaAllah,, murah rezeki aku akan bagi gift kat korang yang patuhi syarat syarat di atas..
Jangan sombong,, nanti tak ade sape nak baca blog korang ! Hahahaha.. *Gelak jahat !
Selamat Maju Jaya Semua.. ;-)

Terima Kasih Sebab Sudi Kerjasama..
Waalaikumsalam..


Jumaat, April 12, 2013

Segmen Santai bersama SwA

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

yeah...dapat join lagi segmen2 best dari blog lain...hohoho...nape,jeles?kui3...

segmen kali ni best gak...x susah sangat dia punya syarat...so,kalo x join rugi la an...ad peluang depan mata..bukan kena bayar duit...just tenaga skit je...ahaks...

so kat bawah ni banner nye...

cantik kn...mmg la cantik..blgo awek tu...hahahah...
hadiah utk segmen ni un menarik2 gak...join jangan tak join..

sekian...
wassalam...

1st Anniversary Domain www.khairilmazri.com Giveaway

Assalamualaiku dan salam sejahtera...

post kali ni un untuk contest lagi...banyak contest dalam bulan ni...so,kalo x join rugi la...kat bawah ni copy paste dari blog penganjur..

Tak sabar-sabar nak buat Giveaway Pertama saya, sebab nak menyambut ulangtahun pertama domain yang saya dulu inginkan.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, saya merasmikan 1st Anniversary Domain www.khairilmazri.com Giveaway.

Banner

Syarat-syarat:

1. Mesti pengguna blogspot atau wordpress dalam Malaysia sahaja.
2. Follow saya di blog, Twitter, add to Google Plus
3. Follow juga sponsor:
Sedetik Seketika,
4. Tulis entry "1st Anniversary Domain www.khairilmazri.com Giveaway"
5. Copy-paste entry ini, dan banner di atas mesti letak link ke blog saya.
6. Hantar ke komen entry ini.

Giveaway ini berlangsung pada 11 April hingga 3 Mei 2013. Pemenang akan diumumkan pada hari ulangtahun domain, iaitu 5 Mei 2013.

Hadiahnya:

Topap RM10 X 5 peserta terpilih ditaja sendiri oleh Khairil Mazri
Bloglist selama setahun di blogspot dan wordpress (akan datang).
Topap RM5 ditaja oleh Ina Zalina
(hadiah akan ditambah kalau ada sponsor sudi bekerjasama dengan saya)


menarik tak,menarik x?kalo menarik jom la join skali...untung2 bole menang...

sekian...
wassalam...

Khamis, April 11, 2013

Giveaway BFF FOREVER

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

post kali ni ak create untuk contest dari blog Diari Jejaka Hangat...contest ni xde la susah sangat nak join...cuma korang kena banyak klik follow n like sponsor je...pastu buat entry macam ni...x susahkn?kalo susah,korang x yah masuk la...ahaks...

untuk kali ni semua detail da di beri pihak penganjur,kita hanya perlu copypaste code yg di beri je...lebih mudah untuk orang yang malas menaip banyak macam ak ni (*yeke x suka menaip?kui3)

so,kat bawah ni adalah detail contest tersebut...


Alhamdulilah.. Seperti dijanjikan, hari ini angah akan umumkan bahawa angah akan mengadakan 1Giveaway yang diberi nama Giveaway BFF FOREVER.  Giveaway ini akan berlangsung lebih kurang 2 minggu iaitu dari tarikh hari ini (8 April 2013) dan akan tamat pada 21 April 2013. Hadiah pula adalah tajaan dari ramai penaja yang baik hati sudi bekerjasama untuk GIVEAWAY kali ini. 




Syarat-Syarat Menyertai Giveaway BFF FOREVER ialah:

  1. FOLLOW Blog penganjur SEDINGINSALJU & DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil  dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.
  3. Buat entri bertajuk Giveaway BFF FOREVER.
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
TOP REFFERAL juga dicari!!
BLOG PENGANJUR | DJH | SEDINGINSALJU |
BLOG SPONSOR | FIQA | RIEYA | ONE | AKMA | ERNY | SHAKIRAH | FIK |

haa...macam mana,teringin nak join skali ke?kalo nak join just klik je gambar kat atas tu...terus korang ke blog dia...pastu buat la sperti syarat2 yg di minta...

maafla,detail yg dia kasi tak cukup kat sini...

sekian...
wassalam...

p/s : harap2 menang la...huhuhu 

Contest Blog Super Kawaii by Bubu

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

yeah...join another contest...contest ni un x susah sangat...smudah a b c d....

first...letak banner blog...

then...kena like,follow dan tag 2 orang kawan...
untuk kali ni nak tag sape ek?hummm...ak tag diorg la...

last skali letak link kat post contest ni...

mudah bukan?so,kalo nak join...klik la banner kat atas tu...

sekian
wassalam...

p/s : kalo menang best ni..ahaks...

Hari menyertai contest @ giveaway @ segmen

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

pergh...ini kali pertama ak post banyak2 dalam 1 hari...macam tak percaya tu...tp tu la,kebanyakkannya berkaitan dengan contest @ giveaway @ segmen...mungkin bagi orang yg dapat update dari blog ak rungsing tahap gaban nye hari ni...asyik ad update je...bole kata setiap 2 jam ad je update baru dari ak...ahhahah...

ni semua gara2 ak terbangun awal sebab sakit perut pagi tadi...

sies..sakit gila perut ak pagi tadi...ak bangun awal terus cari toilet...igtkan sekali pegi da ok...tengok2 5 kali ak pegi toilet...

mmg terbaik tul sakitnya...

kita tolak kisah sakit perut ak tu...sbb bukan penting un nak amik tau...dan korang bukan rasa pun pe yang ak rasa...

betul x?hahaha...jangan amik peduli ngan gambar yg atas ni...kui3...

so,bila da bangun awal tu konpem xde koje nak buat,tu pasal ak online...then bila online ak terdetik nak berblogwalking plak...da blogwalking korang tau2 la,mesti jadi lama punya...jalan punya jalan ak jumpa ad blog buat contest...terus ak sambar je...apa lagi,buat post itu ini letak backlink bagai then komen...setel 1...tgk ad lagi contest kat blog lain...join lagi...pastu berturut2 lah contest yg ak jumpa...bole kata ak jumpa dalam 8 contest hari ni...tp x smua ak join lagi...ad yg tamat hari ni...ad yg lambat lagi tamatnya...tp yang pasti ak akan join semua..hahahah...tengah rajin la kata orang...

tp..bila ak kira2 balik...macam ad banyak je lagi contest ak x join ni...oh damn!!

mmg banyak...rasanya bukan 8 je ni...ad lebih lagi ni...rasanya 10 lagi contest x join ni...

puuuuuuuuuuuuuuuu...sampai terpercik ak makan...banyak betul...rasa cam pelik je kali ni...ramai pulak orang yang baik hati nak wat contest bagai...tp pe nak buat...da rezki...rezki jangan di tolak,maut jangan di cari...ingat pesan tu...

hum...tp...ak rasa macam ak ad lupa sumting yg lebih penting dari contest smua ni...apa ek?adoi..pelupa plak la ak ni...jap...cuba mengingat...

haaaaaaaaa...adoi...baru ak ingat...ak kena buat banner iklan,review produk dan servis...argh...nape skarang baru ak ingat...ya Allah...mengapa...agagagagag...bole jadi stress cam gini...ish3...xpe...take time...masih ad masa untuk semua itu...hahaahhaha...nasib la...

rasanya da panjang dan merepek ak berceloteh ni...cukup stakat ni je utk post kali ni...mungkin kejap lagi akan update dengan contest baru...muahhahahaha...nakal x?

sampai jackie chan pun pening pale...kih3...maap pak cik jackie...sy mmg nakal...

sekian..
wassalam...

p/s : ad contest lain?tinggalkan komen di bawah :D

segmen saya nak menang hadiah dan bloglist

assalamualaikum dan salam sejahtera...

!Assalamualaikum!


Dengan sukacitanya blog Nabila Biela mengadakan segmen Saya nak menang hadiah dan dibloglist. Korang tak perlu follow banyak sponsor...just followblog Nabila Biela dan sponsor yang lain just like pages. Haa best tak??jom tengok syarat-syarat yang lain.

SYARAT-SYARAT
1) Follow blog ni dan like pages
2) Like pages semua sponsor
3) Buat satu entry dan tepek banner kat atas dan link kan ke entry blog ni
4) Letak link blog ini dalam bloglist korang*kalau umum pemenang nanti senang korang nak tahu kan?*
5) TAMAT 20 /4/2013*kalau ramai yang join akan ditamatkan awal*
6) Copy paste je entry ni

LIKE PAGES SPONSOR




SENARAI HADIAH

VOUCER TIKET WAYANG X 2 ORANG*tajuk ikut suke korang*
Kardigan X 2
Legging X 2
Tony Moly Tint X 2
Topup RM5 X 1
Manicure Set X 2
Bloglist oleh aku sendiri X 10

GAMBARAN HADIAH

PEMBAHAGIAN HADIAH

TOP REFFRAL: BOLEH PILIH DUA HADIAH*akan diberitahu awal*
RANDOM: SATU HADIAH SORANG

SENARAI PESERTA*akan diupdate dari semasa ke semasa*

SEGMEN INI DITAJA:
  
Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan disponsor oleh EzbuydiazGirl On The SlopeCheapest in Town,D'va Fashionista Boutique,YEZZA by SSS dan Klik & Beli Pakaian & Jersy Online.

mudah bukan?kalo x join rugi pula rasanya...kepada yang nak join tu cepat join...risau nanti melepas plak an..ahaks..

sekian...
wassalam..

p/s : harap boleh menang :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...