adsense

jejaka kacak @ gadis cantek

Isnin, April 29, 2013

Atas permintaan blogger lain

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

entri kali ni ak nak stori pasal diri ak sendiri plak...sbb ramai yang bertanya,ak ni siapa sebenarnya?lelaki atau perempuan?macam mana rupa ak?hensem ke idak?cantik ke?kurang upaya ke?macam2 benda yang pasti terlintas bila korang baca post dan komen2 ak...

ok...cukup dengan intro yang da panjang...so,let u know bout me a little2 la...x ble banyak2...nanti korang xmo datang sini da...bair korang ada rasa ingin tahu dan kenali ak :D baru best...baru la kita bole jadi kawan dunia akhirat :D

let me start it :
my name is ahmad shafawi...just call me awi...around the world wide web (www) im using imprezaawie as my webname...its cause i love a car name impreza that belong to Subaru :D its a nice n fast car,but not fast enough to race with other type of car such as ferrari or the best n fastest this day is Buggati Veyron with top speed can reach 422 km/hour...so,you know how fast it can go rite?hahahahhahahah...and its my dream to buy Subaru Impreza in da future :D so,ill combine it to be imprezaawie as u know me before :D now u know wat to call me,rite?
itu pasal nama ak...sori la bahasa inggeris ak teruk...ak dalam proses belajar lagi ni...grammar smua tunggang langgang...betul x?tp yang penting ak berusaha untuk belajar....hik3...seterusnya kita cite la pasal ak serba sedikit...untuk part yang bawah ni ak cite dengan se simple mungkin utk tidak buat korang bosan....ok?so,mari terjah :P
ak ni bekas pelajar UiTM Seri Iskandar Perak dalam jurusan Diploma Sains Komputer...so,skung ak ni jadi freelancer la...ak ni anak kelima dari enam beradik dan ak bole di katakan manja...dan mmg lumrah...
selain dari tu,ak ni orang Perak...mmg dari kecik ak di lahirkan di Kg Pengkalan Pegoh, Ipoh, Perak dan teruskan pembelajaran ak di sini sejak dari tadika sampai la ke alam universiti....dan ak masih menetap di Perak hingga sekarang dan ak ANAK JATI PERAK :D aku sayang negeri ak :P 
skung sal gambar2 ni plak...act,ak ni suka snap gambar...ak snap je gambar sendiri...even my skill just simple n basic but i appreciate it a lot...i keep studying and practicing and also find a mentor to teach me about photography...

if u want to know more and want to be my friend just follow or add me at fb or twitter or g+ or youtube or tagged or anywhare u can find me as IMPREZAAWIE :D

tambahan : 

-kalo korang berminat nak berniaga,ak bole ajar :D
-kalo nak tau pasal komputer,ak bole tolong ajar juga
-kalo ad sebarang pertanyaan dan perlukan bantuan,roger2 je ak...insyaallah,ak akan tolong sedaya yang mungkin...

dan...ak gemarkan ayat di bawah ni :

aku di lahirkan sebagai ISLAM dan MELAYU yang tinggal di negara bernama MALAYSIA...

ALLAH tuhan ku,ISLAM agama ku,RASULULLAH mentor ku,QURAN kitab bacaan ku,SUNNAH ikutan ku,MELAYU bangsa ku,MALAYSIA tanah tumpah darah ku dan UMAT ISLAM seluruhnya SUADARA2 ku...

wassalam
yang ikhlas,
shafawi dzulkefli

ok...skung masa utk contest :D

tugas korang mudah je...
korang da baca kisah ak dari mula sampai habis,so korang kena kasi tau pendapat korang kat ruang komen di bawah....komen terbaik dan memberangsangkan akan di berikan hadiah :D tiada spam dan tidak bole tiru ayat blogger lain :D yang paling penting idea mestilah segar dan baru dan menarik juga :) pemenang akan di pilih oleh ak sendiri bila aku rasa nak pilih...dan tiada limit untuk korang post komen...selagi korang mampu utk komen,tinggalkn komen...mudah bukan?

so,apa tunggu lagi,sebarkan perkara ini dan sertailah contest mudah ini...

maka,tamat cite sal contest :D itu saje tugas korang...xperlu nak susah2 buat entri or pape2 la...ni paling senang dan mudah yang penah di buat blogger...mungkin pernah orang lain buat...tp jarang...so,ak nak buat...kalo nak join silakan,x mahu x pe...ni pilihan kita...hak kita :D

sudah panjang betul ak tulis,tapi muka ak tetap korang tak tau kn?so,kat bawah ni la gambar2 ak :D






kalo korang nak tgk lebih banyak gambar,nanti ak upload ye...xmo la banyak2...kesian korang nanti lambat nak buffer plak...hik3...okay...bye2 :D 

34 ulasan:

Nurfatihah berkata...

Awak DAEBAKK!!!
sy pun ade 6 sibling gak... tpi ank ke 4 la...hehe
agk2 boley menang x komen cmni?
peace (^3^)v

Fiqa Nsz berkata...

Ouh..ini rupaya lelaki misteri impreza awie yg selalu komen di fanpage fiqa. Hihi. Okayla. Dah baca semua latar belakang awak. Salam perkenalan perak boy! XD

Imani Iwani berkata...

salam perkenalan..:)
akak baru mngenali sedara awie ni bagi akak awie seorang yg peramah (xtau la agak2) sbb setiap apa yg kita post kt group,ad tindak bls dari awak..saya suka sngt.sbb itu mknanya kita tak syok sendiri..
myb jgak seorng yg pentingkan keluarga..
dan tidak kedekut ilmu..
apa yg penting tak hilang klu kita berkongsi ilmu..malah Allah akn tmbh2 lagi ilmu pada kita..teruskan dngn perkongsian anda ! ^_^

Nana Liena berkata...

haha.. siapa la yang bertanya tu..LOL..
mukadimah terlampau panjang..jujur me skip2 aja..kui kui kui..
komen pasal apa? blog ka???
serius???

impreza awie berkata...

menang x menang kita tunggu nanti :P result kuar kita tau la sape yang bertuah kn?yeah...

impreza awie berkata...

erk...xde la misteri sgt...nasib x taruh gambar TROLL tadi :P
salam perkenalan FIQA :)

impreza awie berkata...

salam perkenalan kak :D
terima kasih...peramah=banyak cakap :P

hum..sbb dulu sy forever alone,buat pe pun syok sendiri,so,sy x mo orang lain un jadi camtu :D

keluarga adalah segalanya bagi sy...insyaallah,selagi ada benda nak di kongsi,pasti sy akan kongsikn :D
betul tu kak...sgt sokong :)

baik akak,akan sy teruskan perjuangan ini..Allahuakhbar :)

impreza awie berkata...

ntah la...x tau la sape yang tanya...kui3...erk...bese la...karangan :D perenggan pertama kata orang...kena nampak hebat...tp isi dalam...hancus...kih3...

x kesah nak komen sal apa...pasal blog ke,pasal sy ke,pasal entri yg ni ke....apa2 je yg ad kat blog ni...tp just drop komen here la...jangan merata2...x jumpa susah

Nadia Abu Bakar berkata...

hahaha... oh x student dip sc komp ek??? hahaah ckp umo muda g.. haha.. oh aku tertipuzzzz... ok la.. not bad :)

siti khadijah berkata...

Anyway..Assalammualaikum sbgai pembuka bicara....
ehheh..
la rupanya abg shafawi ke...
ingatkan sape...
pnah kenal satu ketika dahulu...
kiranya abg ni senior saya lah ....
dulu2 selalu je nmpak abg kat fakulti heheh ...
abg penah ckap sekali je kat saya..
masa 2 time part 2 kot..
yg abg ckap jadual kat board 2 akan ditukar...just untuk sementara waktu....
anyway time tgok kat abg kat fakulti dulu..
mmg abg ni seorang yg peramah,confident n so on...

hehhe..
entahlah..nk ckap pnjang jgak rasanye...
heheh




Mizz Aiza berkata...

salam.. baru mengenali imprezaawie.. wah, memang lengkap profil asasnya, siap ada gambar lagi.. aiza pun asal perak juga, dari lenggong.. tapi sekarang menetap di KL sebab kerja.. minat juga nak belajar berniaga, boleh tolong ajarkan ya.. hehe.. bagus la sudi berkongsi ilmu dengan saudara islam yang lain.. semoga bangsa melayu khasnya dan umat islam amnya terus berkembang maju.. ok la, dah banyak aiza membebel.. nanti bosan pula membacanya.. selamat berkenalan ya.. :D

Nabila Medan berkata...

Tu dia. Dah ada intro dari awie. Nanti kalau senang nabila datang komen lagi okay? Selamat berkenalan! :)

Nabila Medan berkata...

Okay baru perasan belum follow sini padahal dah banyak kali ulang-alik. Haha. Sorry. Follow here! #270 :)

impreza awie berkata...

hohoho...erk...maaf la...muda la gak...21 baru an...xde la tua sgt...hik3

impreza awie berkata...

waalaikummussalam...erk..kenal?wow..macam lama je suatu ketika dulu...hik3...wow..terima kasih atas kata2 adik tu..tp tak sangka ad gak orang igt kat abg ni...terharunya...
takpe...komen la panjang2 :D baru best :)

impreza awie berkata...

waalaikummussalam...ye ke?xpe2..salam perkenalan...lengkap ke?ad je yg x tulis tu...hik3..ouh,perak gak..wow...lenggong?rasa cam ad kawan kat sana...x igt lak...waaa...keje kat KEY EL tu...hebat...

minat beniaga?ajar?bole2...yang penting ada keinginan utk belajar dan x putus asa...awi bole kasi asas dan cara je...selebihnya terletak pada yang terima ilmu tu :D

insyaallah :D takkan melayu hilang di dunia :D amin

impreza awie berkata...

hohoho..tu dia..orang femes datang blog kita siap tinggal komen...waaaa..terharunya...ouh...ok3..take care :D selamat berkenalan juga :D

impreza awie berkata...

xpe2...yg pasti ada hadiah untuk nabila...special punya :D hik3

siti khadijah berkata...

hahah....lama pe...dh setahun rasanye..time 2 kan abg demes ape..abg dh mcm org pling bz kat fakulti...yang pling best tgok abg berckap..mmg berkarisma lah..heheheh...mcm mna lah abg boleh ckap ngan org mcm 2..sya ni harap pi kursus mcm2..tp xbrani..hahah..

impreza awie berkata...

mmg lama da adik :P betul la tu...da stahun da berlalu...demes?kui3...paling bz?xde la...ad je yg bz lagi...sampai x sempat join aktiviti kolej n fakulti...hik3...bercakap?karisma?haish...mana ad sampai camtu dik...jgn la cakap camtu...abg ni bese2 je...segan tul bila adik cakap camtu...sies...abg bese2 je...hum...xpe...waktu adik akan tibe...kalo adik nak blajar dari abg,bole je abg ajar :D

Nana Liena berkata...

wait umur admin 21? sama la..ahaha..
pfffffffffff....
abaikan..okay mahu komen ya? boleh ngak????
tapi tak makan hati ea kalau saya komen nie?
kalau betul,teruskan membaca...luls
em..saya pun manusia biasa juga..tak lari daripada buat silap..saya tak nak komen..cuma mahu bagi suggestion saja la.. :)

1. tak ada yang kurang..okay ja blog ni..cuma saiz kolum tengah tu lebarkan sikit.. baru kemas hehe..
2. em..tak tahu nak kata apa dah..ahaha..

sekian..~

Nurfatihah berkata...

pelik la plak komen kat atas ni...komen ape yg xde dlm entri... huhu... siyes weird.. (@_@)

siti khadijah berkata...

mksud saya femes..heheh...nmpk mcm bz je..heheh...dah btul gaya abg shafawi mcm 2..nk wat mcm mna..hahahha....

impreza awie berkata...

hik3...
xpelik sgt...

impreza awie berkata...

haah...sy 21 :D sama?wow...
nape pffff lak..
bole...silakan...
insyaallah xmakan hati :D
hum...ok...sy faham...

1 - xde kekurangan?ok?kolum tgh kena besar?thanks...n kolum tgh da di besarkn :D
2 - lor...skit je...hik3...

anyways...thanks nana :D

impreza awie berkata...

owh...femes la sgt...bz?hik3...skit la...ye ke gaya abg camtu?ahaks...x tau plak...hohohooh..ok3...

Ez Bil berkata...

Ok. Lepas ku marathon entri untuk tahun ini. Nasib entri ko untuk tahun ini tak banyak yer yob. Boleh ler nk join contest kat sini. Nk bagi pendapat aper erk? Camni lah. Ku comments ape2 saje tentang blog ini okeh?

First: ku mohon Incik Awi tlg letak scroll kat bahagian nak tgk entri2 lama tu. Ponat eden nak torjah satu2. ^^,

Second: mohon Incik Awi letak scroll untuk komen entri yo. Ponat eden nak scroll down entri yg banyak komen. (Blog eden pon, eden xbuh scroll kat entri. X sompat)

Third: eden suko blog ni. Saya suka simple. Tapi if Incik Awi nak ubah papo. Dipersilakan untuk Incik Awi buat header bosar siket. Kasi meleTOP itu header baru. Baru nampak stylo n gempak.

Ke-4: apo lai erk? Errmm.. Hah. Eden lupo nak bai tau. Eden mohon kalau Incik Awi nak up entri, mohon lotak sekeping duo gambar kat situ ne. Baru eden raso bersomangat nok baco entri panjang Incik Awi ni hah.

Ke-5: tu je lar kot yang eden mampu komen. Takdok lai heh. Mohon Incik Awi tak teraso dengan komen2 eden ni hah. Sekadar gurau2 jo.

P/s: asal plak aq kluar lorat nogori nih. Padahal Incik Awi org perak. & aq org terengganu. Mohon ampun jika tak faham. Malas dah nak menukar balik komen ku yg panjang ini. (^^,)

Nabila Medan berkata...

Wah untuk nabila special la eh? Haha ;p

Nabila Medan berkata...

Tang ni yang taksuka ni.. Bila masa pulak lah jadi femes ._.

impreza awie berkata...

bole saje komen apa pun :D
1 - letak scroll kat entri lama?insyaallah
2 - komen entri un letak scroll gak?insyaallah
3 - simple takde pening pale :D header?baiklah...dalam proses sbenarnya
4 - baik...akan di amalkan meletak gambar yang banyak :D
5 - tak teraso pun :D

ps : kah3...ni meroyan ke pe ni?kah3..

impreza awie berkata...

nape x suka pulak?da tu kenyataannya...mmg betul femes pun...bila masa jadi femes?sejak kita berkenalan :P

impreza awie berkata...

haah...untuk nabila mmg sy kasi yang special punya...

Amira Najiha (Amy Anne) berkata...

meh, k.amy panggil dgn panggilan ko kt bainun, pawie...hehehe...background pic2 tu cm nk amik gambar pasport jer :P pape pun keep on update blog yer..good luck to you!! Ganbatte!

impreza awie berkata...

@amira : haish...nakalnya panggil orang dengan nama tu...huh...saje la buat background camtu...nak menonjolkn satu2 subjek kena guna background yg sesuai...insyaallah...blog akan sentiasa update...thanks...god luck to u too :D
GANBATTE!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...