adsense

Iklan Berbayar

jejaka kacak @ gadis cantek

Rabu, Mei 01, 2013

Aku di serang teman lelaki seorang kawan ku

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

entri kali ni macam taik skit...sbb ak di serang,so ak jadi panas skit la...sbb ak kawan ngan budak tu bukannya ak nak jadikan dia calon isteri ak pun...datang teman lelaki dia pegi send msj kat fb ak kata : "bro...tolong jangan kaco ****"

terbaik tul la budak yg serang ak ni...dia nak mati kut...tp nasib la ak masih ad iman...nafsu ak nak membunuh un xde lagi...kalo x mmg mati budak tu kalo ak jumpa...dia ingat dia bagus kongkong kawan ak camtu?so,kat bawah ni apa yang ak luahkan di FB...korang bacalah dan jangan lupa renung2kanlah...

dari FB ak :

gila ah..
ak kena serang lagi...
oleh pakwe korang..
terbaik!

hei lelaki semua...
jangan la kongkon awek korang...
dia bukan duduk dalam penjara...
dia bukan alat mainan korang...
dia bukan benda yg tiada nyawa...
mereka adalah wanita...
ciptaan Allah yang paling mulia...
lebih tinggi darjat mereka dari pandangan Allah...
lebih terbaik dari kita;lelaki...

ak tahu nampak cam ak bodoh cakap camni...
tp korang kena ingat...
wanita yang lahirkan kita...
wanita juga yang didik kita...
wanita juga menjadi pasangan dan permaisuri hati kita...
wanita itu adalah segalanya bagi seorang lelaki...
korang tau x mak bapak diorg pun x kongkong macam korang?
korang ingat korang da HALAL ke?
korang bukan laki bini...
nikah pun belum...
apa pun tarak...
ilmu PUN CETEK je...
so,tolong la...jangan memalukn diri sendiri...

wahai wanita semua...
jagalah diri sendiri...
jangan biarkan lelaki bukan HALAL bagi kamu mengongkong diri mu dan kehidupan mu...
siapa mereka?mereka hanya ingin memusnahkan kehidupan mu...
jagalah maruah kamu dan hidup kamu sebaiknya....
mereka yang mengongkong kamu ini sebenarnya seorang yg tidak baik...
kalo kata Prof Dr Muhaya dia gelar sbgai ORANG BERKELADAK...
punyai perangai yang teruk...
suka mengongkong...
dan cemburu buta yang kuat...
haish...
macam ni ke calon suami yang kamu semua cari?
berfikirlah kaum hawa semua...
tolonglah...
jangan biarkan diri mu di pergunakan lelaki2 begini...
sedarlah wahai hawa...
sedarlah...

renung2kanlah...

sekian,wassalam
yang ikhlas,
Shafawi Dzulkefli

begitulah luahan hati ak di fb...harap korang yang baca entri kali ni beringatlah...mereka bukan yang HALAL bagi kita,jadi,jangan amik kesempatan...

sekian...
wassalam..



10 ulasan:

Nana Liena berkata...

bagusnya pantun perli tu..hoho..
mohon orang berkenaan sedar..
benci juga kalau hidup dikongkong belum lagi jadi yang sah..kalau sah okay la nak halang ke apa..
Dan lelaki kalau jenis macam tu mmg kuat cemburu..huhu..susah la makwe dia..

impreza awie berkata...

bagus?ahaks...bese je la...
tu la...harap dia sedar la akan perbuatan dia tu...
sudah la dia serang senior sendiri...
haish...dulu time jadi junior kat skol ok je,tetibe sy kawan ngan awek dia,dia hot...ish3...nasib budak2 lagi...
haaa...tau xpe...
sangat2 susah makwe dia...sangat kesian sy dengan makwe@kawan sy tu...haish...belum apa da kena kongkong...jadi penjenayah ke?masuk penjara?kah3...

Nurfatihah berkata...

Budak tu rasa tercabar kot...
coz you're few step ahead from him...
n dia rasa dia xsetanding awk...
tu yg dia serang tu...
anyway bersabar je la ye.... =)

impreza awie berkata...

hahahha...
mmg tercabar la kn...
da sy ni senior dia,dia tu junior time skola..
oppss...
yg few step ahead tu x pasti la plak...
apa yg sy tau sy lagi tua dari dia...
tu je...
x setanding tu mmg sgt betul...
dia tu kecik je budak nya...
sy ni besar dan gemok :P
hahahhaha...
ye...
mmg sgt2 bersabar...
sbb ni un sebahagian dari ujian Allah...

dan utk pengetahuan awk..
kawan perempuan sy tu kata...
budak laki yg serang sy tu bukan pakwe dia..
budak laki tu perasan je yang dia suka kat budak laki tu...
awk tau pe sy rasa?
rasa nak gelak guling2 je..
kah3...
lawak tul la budak laki yang serang sy tu...
haish...
harap dia berubahlah..

Nurfatihah berkata...

haishh...org macam tu pun ade gak ke...
pelik pelik..
da mcm psycho pun ade...
lawak betul la budak2 skarang...
hurm..

Tanpa Nama berkata...

cop sebelum kita nak blame bf kawan kau tu. aku nak tanya kau dulu bro. kau dgn awek dia cane. cara kau betul ke tak cara kawan. kalau betul asal dia nak bengang bro. kau bersayang sayang ke muahmuah awek dia ke. mana nak tahu kan bro. jgn tahu tgk salah org je. entah2 kwn kau tu yg mengadu kat bf dia suruh sound kau. mana tahu. tak semua org yg kita kawan suka dgn cara kita bro. tu je. nilai diri dulu sebelum apa2 hal. wallahualam.

impreza awie berkata...

haiyo pengecut...kasi tulis nama la...baru nampak lelaki...ak tau ko ni jenis yg kenal ak...kalo x ko x menyerang camni...haish...ak dengan awek dia aku anggap awek dia adik je...mmg x ak nak anggap lebih...sbb dia sendiri kata dia da kapel...so,ak mmg x la nak ganggu hubungan orang...bro,ko baru kenal ak sikit,ko x kenal ak betol2 baik ko jgn adab dan cara tutur ko tu...jangan bajet ko da power sgt...mmg tgk diri dulu,tp ko kena tengok takat mana diri ko tu nak men serang2 gini...da la xde nama...kalo pengecut , kalo da BACUL ...camni la...kah3...

impreza awie berkata...

mmg lawak...
tp xpe la..
benda da lepas...
dan dia da minta maaf...

Ez Bil berkata...

Aish.. akhir zaman. Semua mcm ni.

Untuk pakwe tu: anda dh bersedia nk jadi iman dkt awek hang tu? Dh ade duit nk tanggung ank org? Ke nk bagi ank org mkn pasir? Dh cukup ilmu agama nk didik isteri & ank2. Amanah org dh berumah tangga ni berat bro! Ko kosong ilmu agama, ko K.O. Duit boleh cari. Ilmu agama tu kne ada dulu sebelum kawin.

Untuk makwe/kwn Incik Awie: Jaga diri. Jaga maruah. Jgn senang2 percaya lelaki. Tapis dulu. Dh tapis, suruh kwb2 tapis pulak.

Untuk Incik Awie: kihkihkih.. cemburu benor pakwe dier tu. Kasi cuci itu budak la, senior.

impreza awie berkata...

huhuhu...xpe la...budak2...x matang lagi...fikir nak sonok je...xpikir apa yg di tanggung mereka dan paling teruk ibubapa mereka...haish...

hum,budak camni nak kasi cuci un sudah susah la...hati sudah gelap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...