adsense

jejaka kacak @ gadis cantek

Selasa, April 09, 2013

ipoh : Terminal Bas Amanjaya menggantikan Terminal Bas Medan Gopeng

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

walaupun perkara ni sudah lama berlaku tapi aku tetap nak update sbb x brape puas hatilah dengan perpindahan terminal bas ni...

bukan apa yang ak x puas hati...terminal bas amanjaya ni udah la juah dari tempat ak tinggal,pastu lagi jauh dari bandar ipoh...yang lagi kesian tu budak2 yang nak kesana...ad ke bas dari sini ke sana?dari ipoh ke sana?dari tempat lain ke sana?persoalan tu mungkin akan terjawab x lama lagi...

mmg tidak di nafikan terminal amanjaya ni lebih cantik dan menarik...kemudahan juga banyak di sediakan di situ...tempatnya lebih selesa dan tempat letak kereta lebih banyak berbanding medan gopeng...

korang x percaya meh tgk gambar2 kat bawah ni...smuanya ehsan google...
dari jauh jeeeee...

ni pintu masuk ke lobi utama....

sape ntah kat depan pintu masuk tu...

ni kat dalam terminal...amacam?

tempat untuk naik bas...

luar...depan pintu masuk besar

pemandangan dari dalam ke luar terminal bas...

dalam terminal..ad hotel lagi...

cantik...masih cerah dan putih

ni time x buka lagi,...

aik...biar betul ad arked lagi tu...

dari Mydin..

ni bangunan dari dekat..

cantik ?menarik?tertarik?terbaik?
ha..tu la serba sedikit gambar kat terminal amanjaya...kat bawah ni pulak ak letak gambar2 kat terminal medan gopeng...
tempat teksi ambil penumpang dan parking

sblum teksi2 parking

pintu masuk ke tempat menunggu dan beli tiket...

tempat untuk naik bas...x sempurna

kaunter2 tiket...

keseluruhan dari depan silveritage...

ok?x?kesian?hum...itulah terminal bas medan gopeng yang dekat dengan orang ipoh dan tempat yang sibuk bila cuti sekolah...huhuh....
tp sekarang...tidak lagi....kawasan ni tidak akan sesak lagi seperti dulu kala...tp kita kena ingat...sebelum adanya terminal medan gopeng ni,orang ipoh menggunakan terminal medan kid yang sangat dekat dengan bandar ipoh...di situ lebih sesak sblum adanya terminal medan gopeng,tp lepas ada medan gopeng,medan kid masih di gunakan untuk bas dalam ipoh dan perak saja...

walaupun begitu,medan gopeng@silveritage xkan di biarkan begitu saja...kata menteri besar perak,ia akan di jadikan pusat kraftangan perak serta pusat pelancongan perak dan bakal menjadi tarikan pelancong dari dalam dan luar negara...beliau mengjangkakan pembangunan tempat tersebut sbgai pusat pelancongan akan siap pada tahun 2014....tahun depan tu...bole ke?itu akan terjawab bila tibanya tahun 2014 nanti...kita tunggu dan lihat saja apa yang terjadi nanti...

jika korang nak link2 lain ke berita berkaitan cerita ni boleh la ke blog2 berikut...ak un ambik sumber skit2 dari blog2 ni...
peraknews , peraktoday , agendadaily , sataypanas , azliadlan

hum...rasanya cukuplah ak ceritakan serba sedikit mengenai terminal2 bas kat ipoh ni...dan kat bawah ni ak letak peta kat ne teminal amanjaya ni..
maaflah gambar x clear...

dapat tengok dan kenal pasti?kalo x dapat korang boleh google maps je ye...

sekian dari ak...
wassalam...

p/s : jangan lupa tinggalkan komen anda yang bernas ye :D

nota kaki : MB Perak tak takut ke kalo2 di sebabkan perubahan terminal ini akan menyebabkan ramai orang marah dan mereka mengundi yang lain?hum...di harap tidak berlaku sedemikian rupa...dan diharap pihak tertentu tidak menggunakan kesempatan ini sebagai senjata mereka untuk memancing undi dan menimbulkan kemarahan pihak lain

2 ulasan:

Ez Bil berkata...

Nampak class gile kot. Setaraf dgn kat kajang huh hah. TRG punyer terminal bas bila nak mcm tu erk? Btw, rindu kerepek yg aci2 (india) jual.dkt sana. Area Sungai Siput banyak.

impreza awie berkata...

mmg class...tp jauh la dari ipoh...hohoho...insyaallah...akan berubah punya terminal bas kat trg...tunggu je....huk3...kerepek aci di rindunya...haish...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...