adsense

jejaka kacak @ gadis cantek

Sabtu, Januari 08, 2011

Hari ketiga !! part2 : juga hari malang buat ak !!

waaaaaaaaaa...sedih,marah,bengang,panas dan macam2 perasaan negatif menyelubungi diri ak hari ni...ya Allah,mengapakah ak menerima ujian yang begitu berat ini ya Allah...humph...ak x tau nak cakap macam mane...tapi time ak tulis entry ni mmg ak mengalirkan air mata bila memikirkan apa yg terjadi hari ni (5 jan 2011)...korang mesti tertanya2 an sbb pe ak rasa semua perasaan tu...humph...meh ak story morikan kat korang...

pagi tadi (5 jan 2011) mmg ak hapi sungguh sbb ak dapat lecturer yg best,dapat clasmate yg best,dapat jadual yg best dan macam2 yg best lagi la...tapi tetibe ak dengar cite part 2 kena kumpul kat dewan mini kat fakulti...ak da agak da nak kumpul ni pasal jadual dan kedudukan kitaorang (part 2) yg berterabur cam pe ntah...so,kitaorang un berkumpul la...masa yg di suruh berkumpul kul 4,ak habis kelas un awal dlm 3.30...pastu ak trus la kedewan sbb x nak terlewat...jadi duduk2 la kat situ,tp da kul 4 KP x dtg lagi...adoyai...ak da cukup bosan duk dlm dewan tu...then tunggu punya tunggu dlm kul 4.15 KP un datang ngan bawak kertas pe bende ntah dan seorang lecturer len follow dia...nampaknye keadaan menjadi makin x best ak rasa...akhirnya KP trus la mulakn "OK,hari ni kita akan selesaikan masalh berkaitan jadual dan masalah2 lain"...WAT DA FISH !!...lecturer yg follow dia tadi un tulis la subjek2 yg ada student repeat kat papan putih...mmg menarik...128,210,106...wow...subjek core un ad orang repeat...mmg ak pelik waktu tu...then bermula la hari yg men'tension'kan ak...mula dia tanye la sape yg repeat on all wat da thing..."bla,bla,bla,bla..."ak malas nak tulis sbb menyakitkan hati...then kelas yg ak da stay (2D),mula2 x de pe yg berlaku...tetibe dia KP cakap "sape yg repeat subjek akaun sila masuk kelas 2D"...dalam hati ak trus terlintas WAT DA FUK!!...gila...kelas ak un da kena rombak gak..adoyai...tp ak masih x kesah lagi,sbb yg masuk 5 org je..kelas ak un ad 25 org...so,mmg cukup2 la...ak mula rasa tenang balik...tapi ketenangan ak hanya sementara...pastu jadi masalah kedua..."siapa yang repeat 128 sila masuk ke kelas 2D"...WAT...AGAIN !!...udah la 15 orang...ramai siut...so,da 20 org...agagaga...10 org je tinggal lagi...adoyai...humph...so bermula la kerungsingan sekali lagi...sedih kut...nak stay dalam 20,tempt yg tinggl 10 je...camne ek...then ak sudah mula la pusing sana,pusing sini,x tentu arah gila di buatnya...pastu...ak da rasa x best da...ak da syak pasti berlakunya perpecahan...adoyai...humph..dengan rasa hampanya ak menanti dan trus menanti...tp,mmg penantian satu penyiksaan,penantian ak berakhir dengan kelas yg ak nak stay di penuhi dengan budak2 repeat...agagaga...ya Allah...begitu besar ujian ini...skung yg tinggal hanya la kelas 2A=4 kosong,2B=12 kosong,2C=3 kosong,2D=1 kosong...mak ai...kelas mana ak nak stay kalo camni...smua tinggal beberapa je ruang kosong...subhanallah...apa sudah jadi...jadi,ak dengan geng2 kelas 2D yg len un ambik keputusan masuk klas 2B sbb kelas tu je boleh buat kami smua stay setempat...so,keputusan telah di buat...kami smua waktu tu mmg rasa macam2 perasaan..ak rasa nak je jerit kuat2 marah an smua repeaters...tp kalo ak marah un bukan ad beza un...sbb ni smua keputusan KP...dia lebih berkuasa daripada ak...humph...jadi ak menerima keputusan dengan hati yg sedih kecewa dan pelbagai perasaan yg x best lg...ak x tau nak citekn mcm mana perasaan ak...tp ianya mmg amat perit dan bak kata org 'makan dalam'...pastu ak kena la tgk jadual yg baru untuk kelas baru ak tu(sedih sgt rasa)...ak jadi makin panas bila budak pompuan berkumpul kat board tu menyalin jadual dengan begitu lama dan berhimpit2...ak un mula bermonolog sendirian "apa la bodohnye diorg ni,snap je la gambar pakai hp,ape susah..."...tp x berakhir di situ je...ak terus sound direct..."woit,korang buat tokong ke kat situ?susah sgt ke nak salin jadual?x boleh ke snap je gambar pakai hp?apa susah...huh"...ambik,sound tepek je kata org...ahaks...salah sendiri la an,duk lama2 kat board tu sape suruh...hik3...dlm gembira2 un sedih lagi menebal...terseksa sungguh zahir dan batin ku...so,ak rasa cerita tu tamat stakat ni saje...

meanwhile(speaking la plak)

tangan tengok enset..."3 new message"...sape lak ni...tgk msj,humph...2 dari mxis,1 dari rina...err...dari rina "awi,hari ni ad perjumpaan cs ke?"...APA!!...dia x tau ke?wat da fish...ish3...so,ak igt dia sorang je x tau,rupanya kecik,alin n qila un x tau gak...lagi la truk jadi nye...so,disbbkn ak masih di fakulti n KP masih ad dlm dewan tu...ak trus la tanye dia mana klas yg kosong lagi...sblum tu ak kol la rina kos tanye dia nak ak tolong ke idak,konpem2 la dia nak ak tolong,btul x?...


dengan pelbagai perasaan negatif dalam diri ak ni...ak berulang kali keluar masuk dewan dan try kol rina sbb line maxis wat hal..so sial ak kate...waktu terdesak dia buat hal...4 orang sahabat ni x suka berpecah...jadi ak terpaksa carik kelas yg ada 4 kekosongan...tp hampa...kekosongan ad 6...3 kelas C,1 kelas D,2 kelas B kut...adoyai...camne ak nak wat...diorg x nak berpecah...kelas x de yg sesuai untuk letak nama diorg....jadi ak un trus la cuba kol rina...kejap boleh kejap idak...then ak dapat kol rina dan ak cakap la pasal perkara tu...pastu rina kata letak la dia berasingan ngan yg len...dia x kesah...tp,suara dia mmg sedih ak dengar...so,ak trus kn pencarian kekosongan untuk diorg...tetibe ad ramai girl dalam dewan tu...dan apa yg menariknye...diorg nak tukar kelas,dari kelas D ke kelas E...so,mmg jadi byk la kekosong kelas D...jadi ak trus tanye lctrr tu..."puan,kiranya kelas D ad lebih daripd 3 kekosongan la kn?"...dia balas "ya,betul tu...sbb diorg ni da kluar"sambil dia memandang grup girl tadi...so,masalah da setel...skung ak tgh tunggu nama dan no pelajar diorg...so ak kol rina lagi...tapi dia x angkat...mmg tension...pastu senarai nama un sampai...trus je ak tulis kat kertas tu...then boleh plak letrr tu kata "aik,smua nama pompuan...sapa diorg ni?"..."kawan"..."x yah jiraukan diorg ni...diorg bukan isteri kamo un"....ish3..pelik ak ngan ayat lctrr tu...ak bukan la kejam x nak tolong kawan...humph...so,bende da setel...cuma ak bole lak terlupa nak letak nama ak dalam kelas tu...damn FOOL...ak mmg bodoh gila waktu tu...ak trus je jalan pulang then kol rina lagi skali tapi dia x angkat...at last aqif kol ak,ak angkat n trus dia trus cakap " macam mana awi?"...so,ak skip kn conversion tu...sbb panjg sgt...tp ape yg penting,dia menangis...humph...tp ak lebih sedih waktu tu...hanya Allah dan teman baek ak je yg faham apa yg ak rasa waktu tu...subhannallah...tp pepe pun...ak mmg terlampau tertekan...

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...