adsense

jejaka kacak @ gadis cantek

Khamis, Mei 12, 2011

Brapa hari lagi je...

huh...kejap sungguh masa berlalu..

.










mcm gamba kat atas ni....mmg la masa dlm genggaman kita...tp masa yg kita tgh lalui...bukan masa yg da lepas...humph...renung2kn la...

tp bukan tu yg ak nak cita skung ni...

to begin da story...

waktu first time masuk blajar pasti nya ada orientasi....tul x?so,bila ad orientasi pastinya ad fasi...masih btul x?huk...nak di jadikan cerita nya...ak minat sgt la nak jadi fasi ni...bukan sbb pe...ak suka jumpa ramai org ni...bole meramaikn lagi kenalan ak...walopun x brape nak kenal sgt la an...huk3...bak kata sorg cikgu ni...lagi ramai kawan hang,lagi senang bila hang da besaq nanti...masihkah ak btul?muahahahahha..pikir2kan kata2 tu...
jadi waktu sem satu ak nak minta la jadi fasi ni..utk jadi fasi waktu sem 2 la...tp malangnye x bole n ak x tau camne caranya...ak da tanye kat fasi yg ad...tp diorg x g tau...n syarat utk jd fasi kena la part 2 dan keatas...um...jadi ak un trima nye dgn rasa x puas hati..kui3...
sblum ak abis je sem 1 ak trus berazam nak tau camne nak jadi fasi n pastikn cita2 ak tu tercapai...ak dapat tahu slh stu syarat nak jadi fasi ialah result kita mesti la kena ok...tp ak x pasti tu ok camne an...so,bila time xm ak mmg buat yg terbaek yg ak mampu...
waktu result kuar je,ak begitu la terkejut dgn result yg ak dapat...x terjangka result ak sampai mcm tu skali..alhamdulillah..dengan ad nya result camtu...ak rasa keinginan ak nak jadi fasi tu makin cerah...masuk je sem 2 ak rajinkn bertanya kat fasi2 sblum ni...cam ne nak jadi fasi...then diorg bg tau la...kena ambik borang kat Unit Kaunseling tp ad waktunye dia kuarkn n pastinya akan ad notis...WOW!...terkejut gak ak dengar...kena pegi Unit Kaunseling?ad borang?ad masa?aduh...bila ak dgr je macam tu...ak trus ckp kat diri ak...nampaknye ak kena lebih alert dengan notis!...hahahah...mmg ak alert la spanjang sem 2...stiap kali ad notis bru je pasti ak baca...bole kata byk la gak info ad dlm pale otak ak...tp bila event da abis ak delete la...kui3...

satu hari...ak nak pegi unit sukan...ye la,nak minta pe yg jadi hak ak....dlm perjalann ke unit sukan tu,ak tgk papan notis Unit Kaunseling n ak nampat notis yg tertara..."Pemimpin Minggu Destini Siswa Diperlukan"...wat!wow...ni mmg rezki ak la nampak nye...tp ak kena g unit sukan lu...bila pegi unit sukan bende yg ak nak x dapat...so ak trus ke unit kaunseling...ad sorang kaunselor kat situ...then dia tanye nak pe...ak dengan gembiranya kata...nak borang jadi fasi MDS...dia pun trus bagi ak n kawan ak...yeah...nampaknye peluang ak makin cerah...ak igt kn isi2 kat situ ble anta trus...rupanya kena ad cop Koordinator Program la plak an...jd ak un trus la balik...xpe....byk masa lagi...sminggu pastu bru la ak n kawan ak minta cop kat koordinator program kami n nak hantr borang...alhamdulillah...KP luluskn n siap puji lagi result kami...bangga gak rasa waktu tu..kui3...lepas tu ak hantar la borg tu...lepas je anta borang tu...ak jd lebih alert lg...

satu hari ak trima msj dr kaunselor...then dia kata ak di trima jdi fasi...alhamdulillah...tp,kawan ak x trima msj...ak igt dia x dpt da...pastu ak d suruh tuk ambik borang penerimaan...4 hari pastu bru ak amik sbb waktu tu xm an...mcm mane nak amik...then bila ak nak amik...ad senarai nama kat notis unit kaunseling...tertera kat situ "Senarai Nama Pemimpin Minggu Destini Siswa"...nama first yg ak cari nama kawan ak...tung...mmg ad la nam dia..tp napa dia x dpt msj?then ak trus ke unit kaunseling n tanye kat kaunselor tu...then dia kata dia x smpat hantar kat smua...ow...patut la pun..then ak kata nak amik borg tuk kawan ak...then dia kata ok...ak un trus la amik....amik2 je ak trus isi then hantar...tp utk kawan ak dia kena isi sendiri la...so,ak un bg tau dia pasal bende tu then dia terkejut gak...sbb igt an x dpt...huhuhu...akhirnya kami2 di terima...syukur...

so itu la story di sebalik ak mengira hari...ak kena balik ke U 17 mei ni..bermaksud minggu depan hari selasa...so,harinya tinggal lagi 5 hari je...udah la org tersyg ak x jumpa lagi...tp hari ni ak nak jumpa dia...yeaaaaaa....harap2 bole spend time hari ni ngan dia lama2...hhuuuhuhuhuhuhu...

ak harap ak da bersedia utk jadi fasi...insyaallah...n doakan ak :D

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...