adsense

jejaka kacak @ gadis cantek

Sabtu, Mac 19, 2011

berkayuh lebih jauh !!

alahai...lupa nak stori mori...ceritanya pun sudah naik basi...mane ke idaknye...cerita jumaat lepas baru nak tulis dalam blog...lembab betul la....macam siput...tp x pe la...asal kn ad bende yg nak di tulis...storinye bermula...

pagi tu ak n rumit ak bgn awal pagi...basuh kain,sidai kain then kami bersiap untuk berbasikal...slalu nya kami just jalan2 dalam U je...malas nak jauh2...tp kali ni wat kelainan skit...kami berkayuh jauh dari biasa dan tempatnya pun lain dari biasa...kami jalan2 sekitar kawasan perumahan SiDek dan slepas tu menuju ke Bandar U...tp waktu tu x rasa menarik lagi...jadi kami pun bercadang nak jauh skit lagi...lepas je kami isi tayar basikal dengan angin secukupnya,kami berkayuh ke UTP...walaupun jaraknye x la jauh mana,tapi ianya menarik...nak tau sbb pe menarik?...sbb basikal kami x la mahal cam basikal orang len,yg bertambah menariknye,basikal ak tu da la penah xcident pastu tayar nye pun da gelong tp masih gagah ke UTP...mmg menarik...waktu balik kami terus je berkayuh ke U tanpa berhenti berbanding sebelum pergi...ye la...nak tahu ketahann basikal tu...kat bawah ni ad gambar bukti kami sampai ke UTP...



mungkin masa akan datang kami akan berkayuh lebih jauh daripada ni...mungkin juga akan berkayuh mengelilingi dunia satu hari nanti...insyaallah...

1 ulasan:

sumpit berkata...

syok oi berkayuh... baru jer g bukit cahaya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...