adsense

jejaka kacak @ gadis cantek

Khamis, Januari 20, 2011

simple : sup telur tom yam...nyum3...

entry hari ni ak nak ajar camne nak masak bende yg simple tapi boleh tahan sedapnye...ak suka resepi ni sebb ianya simple,x perlu banyak bahan dan x brape remeh sgt la...agagagaga....

bahan2 yg di perlukan :
telur 3 biji
bawang besar 1 biji
bawang putih 1 biji
kiub tom yam Knorr™ 1 kiub
garam
air 1 setengah cawan

cara2nya :
goreng bawang besar n putih dengan minyak yg sedikit...bila nampak kekuning-kuningan masukkan air,tunggu sehingga mendidih...kemudian masukkan kiub tom yam Knorr™ dan pastikan ianya larut sepenuhnya...akhir sekali masukkan 3 biji telur yg telah di pecahkan ke dalam sup tadi...tunggu sehingga telur masak,tutup api dan sedia untuk di makan...

senang bukan??
ni merupakan resepi yg bagus kalo nak save bajet or malas nak pi kedai dan bende2 tu je yg tinggal...jadi boleh guna resepi ni...resepi ni x di galakkan sgt,sbb x baik untuk kesihatan...sbb x de sayur...agagaga...so,kalo korang nak tambah kobis kedalam resepi ni un boleh gak...mmg sesuai...tapi nanti da jadi tom yam btul la plak an...kui3...pepe pun...slamat mencuba...

3 ulasan:

Mata Hati berkata...

fuhh...punyalah simple.
tapi dah cukup membuatkan aku tergerak hati untuk mencubanya nanti..
kalau diletakkan sekali gambar, confirm mlm ni jugak aku try buat

chocochoky berkata...

macam best..? nakk try..
resepi bujang, haha..

Imprezaawie berkata...

yeah...try jgn x try...terabek punya....agagag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...