adsense

Iklan Berbayar

jejaka kacak @ gadis cantek

Ahad, Disember 12, 2010

TMnet Unifi !!


unifi?pe tu?huh...biar ak cite skit tentang unifi ni...unifi ni merupakan internet berkelajuan tinggi yang da ad di pasaran malaysia skung ni...kelajuannya melebihi daripada kelajaun internet sblum ni...dan kelajuan paling rendah adalah 5 mbps dan paling tinggi 20 mbps...apa yang menariknya tentang unifi ni,ia menggunakan konsep V.I.P @ 3 in 1...pebenda lak V.I.P @ 3 in 1 ni?pelik je...huh...

Video
Internet
Phone


ok...berbalik kepada cerita yg ak nak sampaikn...waktu 10 dis yg lepas,result da kluar,tp seperti biasa lah,semua student uimt akan mengalami kesusahan untuk melayari student portal uitm....mmg sakit la bila nak tgk result tu...time tu jgn kenang la,macam2 perasaan negatif ad...setelah jam menunjukkn kul 9.30 pagi...ak masih x dapat nak tgk result lagi...tetibe,hanphone ak berbunyi...then ak trus la angkat dengan selamba gadak nye...suara yang kluar "assalamualaikum adik,abg dari TM,nak tanya,adik ada kat rumah x skrung ni?"...ak dengan perasaan tersangat la gembira menjawab "ADA!"...hati ak begitu gembira skali kerana org TM yg kol ak tu dia nak pasang unifi ni...waaaaaa...best nye...pastu abg tu kate lagi "dalam masa 5 minit abg sampai,tut...tut...tut..."lepas je dia letak telefon,trus je ak nye internet x bleh guna...ini proses biasa utk pasang unifi...ak mula berckp sendirian...pasni laju la ternet ak ni,x perlu nak tunggu lama nak tgk result...yeah...

5 minit berlalu,abg tu trus mulakan kerja...x sampai stgh jam,segalanya berjalan lancar...lepas je dia bla...ak cepat2 connectkn internet than trus buka student portal uitm...pergh...jgn kenang la laju nya...klik je,x sampai 30 saat,da masuk page student portal...n x sampai 2 minit...ak da dapat tgk result ak...trima kasih abg TM...yang lagi best nye...ak cuba la download movie(700mb) x sampai sejam,movie da abis di download...n paling best,bila tgk video kat utube...x perlu lagi menunggu buffering or anything...buka utube,carik video yg nak di tgk,trus play n tgk smpai habis...wa..amazing!

inilah cerita2 di sebalik unifi...ni pengalaman ak sendiri ni...mmg best...tahniah TM atas servis yg POWER ni !

kat bawah ni ak sertakn pamplet pasal unifi ni...take a look at this !

harga untuk unifi ni mmg berpatutan la...sbb 3 in 1 kn...ok la...

p/s : unifi hanya berada di sebahagian kawasan sekitar kuala lumpur,selangor dan putrajaya...harap maklum :)

4 ulasan:

protes selalu berkata...

camne plak ko boleh menikmati unifi, sedangkan ko berumah di pengkalan pegoh, pasir puteh, ipoh mali.. haa, jwb2...

Imprezaawie berkata...

hahahahah...
ak jawab ye...
ak stay kat rumah akak ak di putrajaya...
so,boleh la ak menggunakan UNIFI...
hahahahah...

protes selalu berkata...

ini tidak adil..
aku jua ingin menikmati unifi.. arghhhhhhh!!

Imprezaawie berkata...

errrrrrr...
hahahah...
duduk la di kawasan sekitar kl or putra or slangor...
dapat la guna unifi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...